Snížení kyselosti žaludku, zlepšení trávení, boj s různými civilizačními chorobami, krevní tlak a cholesterol už brzy v normě. I tohle je odpovědnost oleje z oliv, které rostou (nejen) na prosluněné Istrii.
Recepty, kde hraje důležitou úlohu právě extra panenský olivový olej, se počítají snad na stovky a tisíce. Bruschetta, kváskový chléb, vařená vejce, ale také dezerty, steaky, grilovaný i marinovaný tuňák, měkkýši nebo krevety, zeleninové saláty a těstoviny.
To je jen malý výčet pochutin, které si s olivovým olejem skvěle rozumějí a ve vzájemné kombinaci vyniknou na každém talíři. Skvělou pověst olivových produktů jen potvrzuje Chiavalon Romano, který poznáte podle zelenkavé etikety na lahvičce.
Lososový tatarák nebo grilovaná zelenina, to vše s jemnou vůní aromatických bylinek nebo rajčat.
Svět zdraví mluví jasně, když je něco prospěšné pro tělo, a ještě k tomu nabídne skvělou chuť, proč byste měli vůbec odolávat? Naopak, zapojte olivový olej klidně i do každodenních receptů a uvidíte už brzy zajímavý efekt na zdraví.
Pomůže také zhubnout, a to jen díky svému aroma, které účinně zamezí přejídání. Prevence mozkové mrtvice, Alzheimerovy choroby a protizánětlivé působení nejen v trávicím traktu, olej z oliv je balzámem, který lidstvo zná už prakticky odnepaměti.
Vždyť i Homér nebo Hippokrates jej doporučovali a přirovnávali dokonce ke zlatu. Díky vědcům dvacátého a jednadvacátého století už dobře víme, že vlastně měli tito dva učení pánové pravdu…
Tento článek je placeným reklamním sdělením, který vyšel na objednávku. Máte zájem také publikovat na City.cz? Kontaktujte nás na e-mailu: obchod@city.cz
Přidejte se k nám na facebooku!