Polévka má za úkol naši trávicí soustavu připravit na příjem hlavního jídla. Neměla by tedy přesytit ani přehřát žaludek, ale její rozmanitá chuť by měla naše chuťové pohárky připravit na další chod, který přijde po ní. V našich krajích má i důležitou společenskou úlohu – u polévky se schází celá rodina a začíná společně strávený čas u dobrého jídla.
Polévka dokonce zlepšuje náš pitný režim, protože se v ní přijatá tekutina počítá do celodenního příjmu. Není náhodou, že po ní saháme, když jsme nachlazení. Nejenže nám subjektivně pomůže prohřát svaly, ale vědci zjistili, že kvalitní pomalu vařený vývar opravdu podporuje a nakopává imunitní systém. Není třeba se ani bát kalorií. Stejně jako existují vydatné hutné polévky, lze si připravit i nízkokalorickou variantu. Dá se jednoduše vyhnout i polévkám, které způsobují člověku alergie, v polévkovém menu si vyberou i vegetariáni a díky moderním surovinám lze většinu polévek připravit v bezlepkové variantě.
Občas ale není čas na přípravu pomalu taženého vývaru. Řešením můžou být polévky od EXPRES MENU – díky moderní metodě výroby neobsahují žádné konzervanty a dlouhodobě si uchovávají svoji výraznou chuť.
Tento článek je placeným reklamním sdělením, který vyšel na objednávku. Máte zájem také publikovat na City.cz? Kontaktujte nás na e-mailu: obchod@city.cz
Přidejte se k nám na facebooku!